Lintjesregen 2015

DIEMEN – Een koninklijke onderscheiding voor twee Diemenaren tijdens de lintjesregen dit jaar. Jan Poster en Henk Bleker kregen vrijdagochtend in het gemeentehuis een lintje opgespeld door burgemeester Amy Koopmanschap.

Jan Poster ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger in Diemen. Hij is al vele tientallen jaren als bestuurslid, organisator en promotor van jeugdactiviteiten

actief voor de Diemer IJsclub. Daarnaast is hij al dertig jaar bestuurslid bij de Stichting Diemer Festijn, waar hij vooral de kramenmarkt tot zijn terrein mag rekenen. Ook werkt hij als vrijwilliger in Theater De Omval.

Henk Bleker werd gedecoreerd vanwege zijn verdiensten voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Aanvankelijk als gewoon vrijwilliger, maar sinds 1988 als bestuurslid van het district Noord-Holland. Daarnaast is hij ruim 25 jaar penningmeester van de Stichting Sociaal Voorzieningenfonds Gemeentepersoneel Amsterdam, die deelnemers ondersteunt die buiten hun schuld in financiële problemen raken. Tot slot is hij voorzitter van de VvE Berkendaal.

Burgemeester Amy Koopmanschap speldde bij Poster en Bleker de versierselen op die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.